Smelt de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen tot lauw, roer af en toe even door
Klop de roomkaas zacht en voeg de zure room en vanille-essence toe
Doe een schep van de roomkaas bij de chocolade, roer goed door en en mix beetje voor beetje de witte chocolade door de roomkaas en mix tot een egaal mengsel
Spatel één voor één de eieren door het beslag, niet te hard want er mag niet teveel lucht in het beslag komen
Vul de springvorm met het beslag en roer glad, verlaag de oventemperatuur naar 140 ℃
Bak de cheesecake af in circa 55-60 minuten, open de deur van de oven niet, want zo ontstaan er door temperatuurverschil scheurtjes!
Laat de cheesecake daarna voor 1 uur afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier
Laat daarna de cheesecake helemaal afkoelen
Zet de cheesecake in de koelkast en laat deze voor minimaal 2 uur opstijven, het liefste een nachtje!